Si ta mirëmbani telefonin tuaj?
Si ta mirëmbani telefonin tuaj?
22.09.2022 | 03:30
Me zhvillimin e shpejtë të epokës, janë bërë përmirësime, jo vetëm në standardet e jetesës së njerëzve, por edhe në shkencë dhe teknologji.

Ne kemi qasje gjithnjë e më të shpeshtë në një shumëllojshmëri të produkteve elektronike, të tilla si telefonat celularë. Megjithatë, është e rëndësishme t’i kushtohet vëmendje mirëmbajtjes së artikujve të tillë për t’u siguruar që ato mund të përdoren në mënyrë të sigurt dhe efektive.

Disa nga gjërat që mund t’i bëni për të zgjatur jetëgjatësinë dhe për ta mirëmbajtur telefonin tuaj janë këto:

1. Shmangni ekspozimin e telefonit tuaj shumë në diell ose shi. Kjo është veçanërisht e rëndësishme për telefonat inteligjentë me ekran LCD.


-Nëse telefoni është zhytur në ujë ose është përdorur në shi të dendur, fshijeni atë sa më shpejt të jetë e mundur. Nëse telefoni është lagur rëndë, këshillohet që të mos e ndizni menjëherë. Kjo shmang djegien elektrike nga pjesët e brendshme. Në vend të kësaj, dërgoni për riparim sa më shpejt të jetë e mundur. Nëse celulari ka qëndruar i fikur për një kohë të gjatë, mund të ketë nevojë për trajtim të veçantë lagështie.

2. Për të parandaluar dëmtimin e telefonit tuaj celular ose përkeqësimin e cilësisë së telefonatave, mos instaloni pjesë të modifikuara.

3. Disa këshilla të dobishme për të zgjatur jetën e shërbimit të telefonit tuaj celular janë:

-Mbajeni celularin dhe aksesorët e tij në një vend ku fëmijët nuk mund ta mbërrijnë.

-Mbajeni celularin tuaj të thatë. Shiu, lagështia dhe lëngjet përmbajnë të gjitha minerale që mund të gërryejnë pjesët e ndjeshme të qarkut elektronik.

-Mos e përdorni ose ruani telefonin tuaj celular nga vendet me pluhur ose të pista, pasi kjo mund të dëmtojë qarkun e tij ose komponentët thelbësorë të telefonit.

-Mos e vendosni telefonin tuaj aty ku mund të nxehet shumë. Temperaturat e larta mund të shkurtojnë jetën e pajisjeve elektronike, duke dëmtuar bateritë ose duke shkrirë disa nga pjesët plastike, duke shkaktuar deformim. Gjithashtu, kur temperatura rritet mjaftueshëm, lagështia do të formohet brenda telefonit tuaj dhe kjo mund të dëmtojë pjesët e qarkut elektronik.

4. Mos u përpiqni të hapni telefonin tuaj. Kjo mund të shkaktojë dëme dhe mund të jetë e rrezikshme nëse nuk dini shumë për telefonat dhe mënyrën sesi funksionojnë ata.

5. Mos e hidhni ose tundni telefonin tuaj celular. Trajtimi i ashpër i telefonit mund të thyejë pjesët e brendshme të qarkut ose ekranin.

6. Kujdesuni siç duhet për telefonin tuaj kur e përdorni. Parandalimi është më i mirë sesa rregullimi i tij. Nëse gjithmonë prisni që të ndodhin aksidente, mund të jetë tepër vonë. Nëse dini disa metoda të mirëmbajtjes ditore, ato do të jenë shumë të dobishme për telefonin tuaj.

-Përdorni një mbështjellës telefoni . Ato mund të zvogëlojnë dëmin e telefonit kur laget.

7. Nëse telefoni juaj ka dëmtime, kujdesuni që të mos e ekspozoni në mjedise që do t’i përkeqësojnë gjërat. Për shembull, nëse telefoni juaj celular ka një çarje ose një vrimë, uji i shiut mund të hyjë lehtësisht në të dhe të shkaktojë dëmtime të brendshme

8. Mos e vendosni telefonin pranë ndonjë magneti. Altoparlantët e telefonit përmbajnë magnet të vegjël. Nëse një magnet tërhiqet nga altoparlantët, ai mund të bllokojë tingullin, që do të thotë se është më i vështirë për t’u dëgjuar.

Mirëmbajtja e rregullt është e rëndësishme për të ndihmuar telefonin tuaj të qëndrojë më gjatë.