Opel Astra më e fuqishme elektrike mund të rivalizojë VW ID.3 GTX
Opel Astra më e fuqishme elektrike mund të rivalizojë VW ID.3 GTX
05.08.2022 | 03:30

Gjenerata aktuale e modelit Opel Astra është shitur në Evropë që nga nëntori i vitit 2021 dhe tani pritet ardhja e një modeli elektrik, i cili gjithashtu mund të marrë një version më të fuqishëm.

Astra elektrike do të erëzojë ofertën në segmentin C, pritet në showroom-et vitin e ardhshëm, ndërsa shefat nga Russelsheim po mendojnë edhe për një version më të fuqishëm.

Makina po zhvillohet në platformën EMP2 V3 të Stellantis, e cila mbështet fuqinë konvencionale, plug-in dhe baterinë.

Deri më tani, nuk ka asgjë zyrtare për një version elektrik më të fuqishëm, por është padyshim i mundur.

Astra elektrike më e fuqishme po shfaqet si një konkurrent i modelit të ardhshëm të Volkswagen ID.3 GTX. Hatchback-u i fuqishëm nga Wolfsburg duhet të marrë dy motorë elektrikë të marrë nga kryqëzimet ID.4 dhe ID.5, ku në versionin GTX ato japin 299 kuaj/fuqi dhe 460 Nm çift rrotullues.

Me të njëjtën makinë, ID.3 GTX duhet të përshpejtojë nga 0 në 100 km/h në më pak se 6 sekonda.