Princi Charles pranoi 1 milion £ nga familja e Osama Bin Laden
Princi Charles pranoi 1 milion £ nga familja e Osama Bin Laden
01.08.2022 | 03:20
Princi i Uellsit pranoi një pagesë prej 1 milion £ nga familja e Osama Bin Ladenit, raporton Sunday Times, shkruan BBC.

Princi Charles pranoi paratë nga dy gjysmëvëllezërit e Osama Bin Ladenit në vitin 2013, dy vjet pasi lideri i Al-Kaedës u vra, shton ai.


Fondi i Bamirësisë i Princit të Uellsit (PWCF) mori donacionin.

Sipas raportit, Princi Charles pranoi paratë nga Bakr Bin Laden, i cili kryeson familjen e pasur saudite, dhe vëllai i Bakr Shafiq, pas një takimi me Bakr në Clarence House.


Trashëgimtari i fronit i mori paratë pavarësisht kundërshtimeve nga këshilltarët në Clarence House dhe PWCF, raporton Sunday Times, duke cituar burime të shumta.

Megjithatë, Sir Ian Cheshire, kryetar i PWCF, i tha gazetës se dhurimi i vitit 2013 ishte rënë dakord “e konsideruar me kujdes” nga pesë administruesit në atë kohë.

“U krye kujdesi i duhur, me informacion të kërkuar nga një gamë e gjerë burimesh, duke përfshirë qeverinë,” shtoi Sir Ian.

PWCF jep grante për organizatat jofitimprurëse të regjistruara në MB për të ofruar projekte në MB, Commonwealth dhe jashtë saj.