Tri arsye pse janari duket më i gjatë se muajt e tjerë
Tri arsye pse janari duket më i gjatë se muajt e tjerë
24.01.2023 | 04:56
Janari është një muaj i gjatë, i mërzitshëm dhe i lodhshëm edhe pse kohëzgjatja e tij është e barabartë me atë të dhjetorit, por mendërisht duket e pafund. Objektivat që sapo janë vendosur dhe projektet e reja që nisin i lënë vendin ankthit që shoqëron këtë muaj. Kjo është nga pikëpamja psikologjike pse ne e perceptojmë janarin shumë më gjatë se të tjerët. Dhe të gjithë mezi presin fillimin e shkurtit, kur gjendja shpirtërore do të përmirësohet dhe perspektivat do të jenë më të ndritshme.

Është fillimi i gjithçkaje

Janari është fillimi i vitit, është fillimi i projekteve personale dhe të punës dhe fillimi i pritshmërive për të ardhmen. Është muaji të cilit, e hëna blu i është atribuar edhe ditës më të trishtë të vitit. Janari është një muaj plot pritshmëri, vullnet, shpresa për të ardhmen dhe për këtë arsye perceptohet më i gjatë se gjithë të tjerët.

Rifillon rutina


Janari është muaji në të cilin rutina rifillon pas pushimeve të Krishtlindjeve. Dhjetori është një muaj që ecën shpejt sepse festat na mbushin ditët dhe kokën. Nxitimi për dhurata, të afërmit dhe miqtë, darkat, organizimi i festave bëjnë që koha të fluturojë. Pra, ne e perceptojmë janarin si shumë të gjatë, sepse ishim mësuar me një kohë tjetër, ndihemi bosh dhe tani thjesht luftojmë.

Emocioni më i zakonshëm është trishtimi (e hëna blu)

Shtëpitë janë zbrazur nga shkëlqimi i festave, bën ftohtë dhe ditët janë ende shumë të errëta. Vera është ende shumë larg dhe për pushimet e ardhshme do të duhet të presim të paktën tre muaj. Shkurtimisht, janari na duket më i gjatë, sepse është një muaj i vështirë. Por nga shkurti e në vazhdim shohim dritën në fund të tunelit.